Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Σιγά που δεν θα “περνούσε” ο ΕΝΦΙΑ! Πάλι μετρήθηκαν, ζυγίστηκαν και….

voulisifigmometrisilΨηφίστηκε ο ΕΝΦΙΑ με 51 υπέρ, 38 κατά και 6 που δεν ήξεραν τι να κάνουν…

.

Δεν υπήρχε αμφιβολία πως τελικά θα “περνούσε” ο ΕΝΦΙΑ από το Γ΄Θερινό Τμήμα του Κοινοβουλίου.
Η τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ πέρασε έπειτα από ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με 51 βουλευτές της συμπολίτευσης να ψηφίζουν υπέρ, κατά ψήφισαν 38 (από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΗΜΑΡ, τη Χρυσή Αυγή και τους ΑΝΕΛ) ενώ έξι βουλευτές (τέσσερις από το ΚΚΕ και οι δύο ανεξάρτητοι, οι Γρηγόρης Ψαριανός και Βασίλης Οικονόμου) έκαναν πως δεν κατάλαβαν τι ακριβώς συμβαίνει στην ελληνική οικονομία και κοινωνία και δεν πήραν ξεκάθαρη θέση, δηλώνοντας “παρών”.
Επίσης υπήρξαν οκτώ αντικαταστάσεις βουλευτών της συμπολίτευσης, πέντε από τη ΝΔ και τρεις από το ΠΑΣΟΚ. Αν εξαιρέσεις κάποιους εξ’ αυτών που δεν ήταν στην αίθουσα είτε επειδή ήταν ταξίδι ή για λόγους υγείας, ορισμένοι από τους αντικατασταθέντες έφτασαν στο σημείο

να νίψουν τας χείρας τους, και επικαλέστηκαν “προσωπικούς λόγους”, αντί είτε να πάνε στη Βουλή και να καταψηφίσουν την τροπολογία είτε να παραιτηθούν και να δώσουν την έδρα τους να την έχει κάποιος άλλος.

.

Και αυτοί που ψήφισαν “παρόν” αλλά και οι άλλοι που είχαν “προσωπικούς λόγους” θα ήταν πολύ καλύτερο να τηρούσαν μια ΚΑΘΑΡΗ στάση και όχι αυτό το (πως να το χαρακτηρίσει κανείς;)  “και μαζί με τον λαό αλλά και με την έδρα μου στο χέρι”. Αλλά είπαμε….

.