Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δήμαρχος βρήκε έλλειμμα 60 χιλιάρικα στον λογαριασμό της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

kavalaΠήγε να κάνει έλεγχο λίγο πριν να παραδώσει το Δήμο (άρα και το Ταμείο) ο Δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής και έπεσε πάνω σε …έλλειμμα.

.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, το πρωί της 29ης Αυγούστου, στο πλαίσιο ελέγχου των ταμειακών υπολοίπων του ίδιου του Δήμου αλλά και των επιχειρήσεών του και των νομικών του προσώπων, διαπιστώθηκε χρηματικό έλλειμμα το οποίο υπολογίζεται στα 60.000 ευρώ περίπου.

.
Ο πρώην (πλέον) δήμαρχος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, στην οποία τονίζεται -μεταξύ άλλων- ότι φαίνεται πως από τους τραπεζικούς λογαριασμούς της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής έγιναν αναλήψεις χωρίς να συνοδεύονται ή να αντιστοιχούν σε παραστατικά (τιμολόγια ή αποδείξεις), υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι μόνος αρμόδιος για τις αναλήψεις ορίζεται από το Νόμο ο πρόεδρος της Επιτροπής.

.
Ο εισαγγελέας αναμένεται, τις επόμενες μέρες, να αναλάβει πρωτοβουλίες, καλώντας όλους τους εμπλεκόμενους, με πρώτο τον 29χρονο πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο στη θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου -που μόλις έληξε- και μέχρι χθες γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Καβάλας.

Ο 29χρονος υπέβαλε το βράδυ της Κυριακής την παραίτησή του από τη θέση του γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Καβάλας στη διάρκεια συνεδρίασης.