Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Πως η “κρίση” από οικονομική θα γίνει σε μια νύχτα καθαρά κοινωνική

astamartelloΟ Ασκός του Αιόλου είναι πανέτοιμος να ανοίξει και μάλιστα πολύ σύντομα. Από την Πρωτοχρονιά του 2015, δηλαδή σε ένα πεντάμηνο από σήμερα.

Γιατί ουδείς – με βάση αυτά που έχουν εξαγγελθεί – δεν βλέπει στον ορίζοντα παράταση στο καθεστώς προστασίας από τους πλειστηριασμούς ακινήτων. Περισσότερο, αν κάποιος δει σε βάθος τα πράγματα, φαίνεται η πρόθεση να γίνει Ισπανία η Ελλάδα, με ατέλειωτες εξώσεις, κατασχέσεις, “συμψηφισμούς”…

Δεν θα ενδιαφέρει αν είναι πρώτη, δεύτερη ή πεντηκοστή κατοικία. Το θέμα είναι ένα και απλό: τελειώνει η προστασία των ιδιοκτητών (που πραγματικά δεν έχουν να πληρώσουν για το στεγαστικό τους), τα ακίνητα περνάνε σε εταιρίες τις οποίες ελέγχουν οι τράπεζες, οι ιδιοκτήτες γίνονται ενοικιαστές και οι Τράπεζες θα έχουν την αβάντα της περιουσίας βάσει της οποίας θα ζητούν ρευστό από το εξωτερικό.

Από την άλλη, σοβαροί αναλυτές επισημαίνουν πως η αγορά ακινήτων …… θα αρχίσει να ανεβαίνει από το 2016-2017. Τι σημαίνει αυτό; Αύξηση των περιουσιακών στοιχείων των τραπεζών, των στοιχείων όμως που μέσα στο 2015 θα πάρουν από τους αδύναμους (λόγω της καλοστημένης “κρίσης”) οικονομικά ιδιοκτήτες τους.

Και θα τα πάρουν με μια ρύθμιση που θα ονομάζεται “συμψηφισμός του τιμήματος με την οφειλή του δανειολήπτη”.

Περισσότερα όσο θα περνάει ο καιρός και θα φτάνουμε στον μαύρο Γενάρη που ετοιμάζουν…

—–

.

Τον Γενάρη του 2013 (αλλά και νωρίτερα) γράφαμε:

Αν ποτέ ξεκινήσουν οι κατασχέσεις – και η τρόικα θέλει να ξεκινήσουν ενώ η ντόπια τρόικα είναι περισσότερο από σίγουρο πως θα το κάνει πραγματικότητα, αφού ΔΕΝ τους έχει αρνηθεί και πολλά πράγματα μέχρι σήμερα – τότε το θέμα θα πάψει να είναι πλέον «οικονομική κρίση» αλλά θα γίνει ολοκάθαρα κοινωνικό, αφού οι κατασχέσεις και οι εξώσεις θα δίνουν και θα παίρνουν και εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες θα βρεθούν άστεγοι, στο δρόμο.