Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Σύνοδο για τα δυτικά Βαλκάνια κάνει η Δωροθέα τον Αύγουστο

merkelflagΕνδιαφέρον θα έχουν τα …καρτελάκια μπροστά από τους αντιπροσώπους των χωρών που θα συμμετάσχουν (και η εν συνεχεία Ελληνική αντίδραση) αλλά και τι πραγματικά θα γίνει. Γιατί όπως έγραψε και κάποια πολιτική αναλύτρια, άρθρο της οποίας διαβάσαμε, υπάρχουν “unfinished business in the Balkans”.

.

Σε μια ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΗ γείωση της κοινής εξωτερικής πολιτικής (και ως δείγμα της αλαζονείας που τους διακατέχει) οι Γερμανοί ετοιμάζονται να διοργανώσουν στις 28, 29 και 30 Αυγούστου μια οικονομική σύνοδο, στην οποία θα συζητηθεί η οικονομική συνεργασία στο χώρο των δυτικών Βαλκανίων.

Για να αποφευχθούν οι όποιες αντιδράσεις (αν υπάρξουν από κάπου…), η σύνοδος αυτή διοργανώνεται από το το υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας (και όχι το Εξωτερικών).

Έχει προηγηθεί συνάντηση αρχηγών κρατών της νοτιοανατολικής Ευρώπης στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας με επίσημη προσκεκλημένη τη Δωροθέα.

Τώρα, τι θα συζητηθεί στο ανεπίσημο (αλλά ακόμη και στο επίσημο) είναι δεδομένο: η γερμανική επέλαση στα Βαλκάνια, η οποία έχει ως προκάλυψη την ενταξιακή πορεία των χωρών που απέμειναν εκτός ΕΕ. Όσο κι αν αυτό φαίνεται σε κάποιους πολύ ….ηλίθιο.

Στη συνάντηση θα συμμετάσχει σχεδόν το σύνολο των βαλκανικών χωρών, η Κροατία και η Σλοβενία που είναι γνωστοί δορυφόροι των Γερμανών (άλλωστε η διάλυση της μακαρίτισσας της Γιουγκοσλαβίας από εκεί ξεκίνησε), η Αυστρία και η Γαλλία ενώ είναι άξιο απορίας πως ακόμη δεν έχει προσκληθεί η Ιταλία, που είναι στην Προεδρία της ΕΕ τη στιγμή αυτή. Φυσικά δεν έχει προσκληθεί η Ελλάδα αλλά θα συμμετάσχει η μεγάλη αγαπημένη της Δωροθέας, η γιαλαντζί “Μακεδονία” (όπως έχει ξεσκιστεί προκλητικά να αποκαλεί τα Σκόπια η Γερμανίδα)…